NAMASTE!
ANANDA LAKSHMI AYURVEDA RETREAT

DR.M.S. BAIJU

HLAVNÍ LÉKAŘ RESORTU ANANDA LAKSHMI AYURVEDA RETREAT VE SVÉM ROZHOVORU SE ZUZANOU ZWIEBEL PŘEDSTAVIL RESORT, KTERÝ JE CHRÁNĚN BOHYNÍ PROSPERITY, LAKSHMI. ZDE JSOU NĚKTERÉ Z JEHO ZAJÍMAVÝCH MYŠLENEK.

Ananda Lakshmi Ayurveda Retreat se nachází na útesu nad známou pláží Chowara, blízko Trivandrumu v Kerale. Nabízí autentickou tradiční ajurvédu s rodinnou atmosférou.

Základní filozofií ajurvédy je zacházet s každým jedincem jako s unikátní bytostí a umožnit navrácení rovnováhy tří dóš, a tak podpořit vlastní schopnosti těla k regeneraci a sebeléčení.

ANANDA LAKSHMI AYURVEDA RETREAT
AUTENTICKÁ AJURVÉDA S RODINNOU ATMOSFÉROU

Ananda Lakshmi Ayurveda Retreat je místo pro každého, kdo ocení rodinnou atmosféru, klidné prostředí, tradiční autentickou ajurvédu a prostor pro regeneraci těla, mysli i duše.

Resort se nachází na útesu nad pláží Chowara, s nádherným výhledem na modrý oceán a svěže zelené palmové háje. Hlavní budova s recepcí, ajurvédské centrum a dvoupodlažní vily  jsou ukryty ve stínu palem a bambusů. Velká šestiúhelníková dřevěná terasa na jógu, která se nachází na úpatí útesu s fascinujícím výhledem na oceán, dodává resortu ikonický vzhled, na nějž nemůžete zapomenout.


 

FILOZOFIE AJURVÉDY

Tým resortu Ananda Lakshmi  je veden Dr. M. S. Baiju  BAMS, který pochází z tradiční ajurvédské rodiny vaidiyů. Dr. M. S. Baiju má 27 let bohatých zkušeností ze své praxe v Indii i v Evropě, a vystudoval prestižní Government Ayurveda College v Trivandrumu, která byla první ajurvédskou univerzitou v Indii. Asistuje mu Dr. Priyendu, BAMS, která studovala na Sree Narayana College v Puthuru.

Základní filozofií ajurvédy je zacházet s každým jedincem jako s unikátní bytostí a umožnit navrácení rovnováhy tří dóš, a tak podpořit vlastní schopnosti těla k uchování zdraví a rovnováhy.


 

ANANDA LAKSHMI AYURVEDA RETREAT
AJURVÉDSKÉ TERAPIE A PROGRAMY

Ajurvédské centrum resortu Ananda Lakshmi  nese ocenění Green Leaf, vydané Odborem turistiky keralské vlády, a nabízí holistický a integrovaný přístup ke zdraví. Začíná se s analýzou  tělesné konstituce (určení dóš) a dále se nabízejí různé vnitřní i vnější terapie a dietní programy.

Ajurvédské programy zahrnují abhayangam, snehapanam, regenerační masáž, pizhichil, kizhi, vasti, parní lázeň, lepanam a dharu. Výběr terapií určují lékaři po vstupní konzultaci. Struktura terapií je založena také na dóšách jedince a na délce pobytu.


 

ANANDA LAKSHMI AYURVEDA RETREAT
ANANDA LAKSHMI AYURVEDA RETREAT
JÓGA A MEDITACE

V Ananda Lakshmi  naleznete svůj vnitřní klid na šestiúhelníkové dřevěné jógové terase, s nádherným výhledem na modrý oceán a svěže zelené palmové háje. Ranní osvěžující lekce jógy nebo zklidňující meditace při západu slunce vám umožní spojení se sebou samým i s okolním tropickým prostředím.

Lekce jógy a meditace jsou součástí ajurvédské holistické léčby. Jsou vedeny každé ráno, ale hosté si mohou také domluvit privátní lekce, a naučit se harmonizovat své dóši pomocí jógových ásan.


 

AJURVÉDSKÉ KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY

Osvěžující mořský vánek vane skrze silné stvoly bambusů v otevřeném jídelním prostoru s výhledem na oceán, který se nachází před obytným komplexem, a přináší léčivou energii pro nevšední ajurvédský kulinářský zážitek.

Vegetariánská ajurvédská strava je součástí individuálního léčebného programu, který je pečlivě připraven lékařem ve spolupráci s šéfkuchařem. Všechna jídla jsou založena na místních receptech, a vařena z organické zeleniny a ovoce. Mezi hlavními jídly se podávají ovocné džusy a ajurvédská bylinná voda. Káva a čaj jsou ze stravovacího plánu vyloučeny.


 

ANANDA LAKSHMI AYURVEDA RETREAT
ANANDA LAKSHMI AYURVEDA RETREAT
SOUKROMÝ PROSTOR MALÉHO RESORTU

Ananda Lakshmi je malý butikový resort, který má 9 Deluxe vil a 6 Deluxe pokojů. Všechny pokoje jsou velmi pohodlné a ekologicky šetrné, s přímým nebo částečným výhledem na moře.

DELUXE VILY (45 m2) jsou zanořeny v tropickém stínu sousedních palem, s balkónem nebo terasou s výhledem na moře.

DELUXE POKOJE (30 m2) jsou umístěny v hlavní budově nad recepcí. Některé z nich mají výhled na moře, ale ne balkón.


 

ODKAZ KRÁLOVSTVÍ TRAVANCORE

Ananda Lakshmi Ayurveda Retreat se nachází v jižním cípu Keraly, jenom 30 minut od letiště v Trivandrumu. Transfer z a na letiště je již zahrnut v ceně ajurvédského léčebného programu.

Okolí Trivandrumu odráží krásy celé Keraly, nazývané také Zemí bohů. V této oblasti se nacházejí všechny přírodní krásy, jako jsou hory, stojaté vody (backwaters), pláže, laguny a přírodní rezervace. Před nebo po skončení vašeho pobytu je možné zařídit kratší výlety po okolí. Během ajurvédského léčebného programu se cestování nedoporučuje.


 

ANANDA LAKSHMI AYURVEDA RETREAT

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


DR.M.S. BAIJU
AJURVÉDSKÝ LÉKAŘ

DR.M.S. BAIJU

Je místo pro každého, kdo ocení rodinnou atmosféru, klidné prostředí, tradiční autentickou ajurvédu a prostor pro regeneraci těla, mysli i duše. Resort se nachází na útesu nad pláží Chowara, s výhledem na oceán a palmové háje.

ZUZANA ZWIEBEL
ZAKLADATEĽKA A DUŠA AJURVÉDSKÝCH CIEST

ZUZANA ZWIEBEL

Zuzana nespojuje pouze zajímavá místa na mapě, ale i osudy, lidi se kterými se setkala na svých cestách. Své zážitky přeměňuje do různých tras, jejichž podstatu tvoří tři slová: Spirit, Story, Style.

+

ayurveda trails pvt | © 2018