NAMASTE!
CGH EARTH <br> KALARI RASAYANA

DR. SREELAL SHANKAR

HLAVNÍ LÉKAŘ V NEMOCNICI CGH EARTH KALARI RASAYANA VE SVÉM ROZHOVORU SE  ZUZANOU ZWIEBEL PŘEDSTAVUJE RESORT, KTERÝ JE ZCELA ODDÁN AJURVÉDĚ. ZDE JSOU NĚKTERÉ Z JEHO ZAJÍMAVÝCH MYŠLENEK.

Ajurvédská nemocnice CGH Earth Kalari Rasayana spojuje tradiční keralské ajurvédské metody léčby s moderním a otevřeným způsobem myšlení. Je to místo, kde strava je lékem, a kde nasytíte nejen tělo, ale také mysl a duši.

PÍSEŇ JEZERA

V Kalari Rasayana je cesta k uzdravení naplněna mnoha objevy. Umístěna v lůně Paravur backwaters a obklopena hustými kokosovými háji a plovoucími miniostrůvky, Kalari Rasayana, nebo-li Píseň jezera, je místem, které léčí svým klidem a krásou.

Zažijete zde expanzivní pocit jednoty s přírodou, všudypřítomný pocit otevřenosti, který zahaluje vaše tělo i duši, jemný návrat do klidnějšího tempa života, kde příroda je stále hmatatelně přítomná. Kalari Rasayana je tichá píseň, která vás naladí na rytmus života.


 

CGH EARTH <br> KALARI RASAYANA
CGH EARTH <br> KALARI RASAYANA
MÍSTO, KDE SE SLADÍTE SE ŽIVOTEM

Umístěné v srdci oblasti backwaters, která v minulosti  patřlla keralskému královstvi Venad, je toto místo skutečnou oázou klidu. Pozorování jemných vln, rybářů vyrážejících na každodenní vyjížďky na svých lodích, poslouchání vzdáleného dunění mořského příboje, sledování vlaků na mostě přes backwaters a pozorování ptáků, kteří toto místo pravidelně navštěvují, vnímání vřelého přístupu místního personálu a šťastného prostředí tohoto otevřeného prostoru, toto vše pomáhá zklidnit vaše nervy, plné neklidu z městského života. Ale kromě toho, hlavním zážitkem je zde ajurvéda samotná, praktikovaná ve své tradiční autentické formě.


 

AJURVÉDŠTÍ VAIDYOVÉ A LÉČENÍ

Hlavní lékař Dr. Sreelal a jeho žena dietoložka Dr. Poornima, kteří jsou duší tohoto léčebného místa, jsou opravdu tradiční vaidyiové s moderním způsobem myšlení. S každým pacientem se denně setkávají a individuálně vytvářejí léčebné programy.

Zdejší ajurvédské  procedury zajišťuje tým, která je neskonale  oddaný myšlence přirozeného způsobu života, na základě starobylých textů. Ajurvédské terapie zahrnují nejrůznější procedury, uzpůsobené individuálním potřebám. Kromě vnitřních a vnějších medikamentů jsou provázeny očistnými technikami, jako např. konzumace ghee, a masážemi. Toto v kombinaci s jógou, meditací a stravou tvoří zásadní faktory v ajurvédské léčbě.


 

CGH EARTH <br> KALARI RASAYANA

Kalari Rasayana nebo-li Píseň jezera, je místem, které léčí svým klidem a krásou. Tady můžete sladit svoje tělo, mysl i duši se životem samotným.

AJURVÉDSKÉ TERAPIE A PROGRAMY

Kalari Rasayana nabízí ajurvédské programy a léčbu v té nejautentičnější formě. Jedná se o kombinace fyzických, mentálních i spirituálních terapií , které se vzájemně doplňují a jsou podpořeny cvičením jógy a meditacemi. Není to rekreační resort, ale místo, kde se pohroužíte do životního stylu, který vyznává starověké indické tradice. Tento způsob léčby a životního stylu vám pomůže srovnat vaše energie, váš vnější materiální a vnitřní spirituální svět. Odsud odcházíte osvěženi a plni energie.

Kalari Rasayana obdržela NABH (National Accreditation Board for Hospitals and Health Care Providers), nejvyšší ocenění indické vlády v sektoru nemocnic a zdravotní péče.


 

CGH EARTH <br> KALARI RASAYANA
CGH EARTH <br> KALARI RASAYANA
JÓGA A MEDITACE

Ranní jóga a večerní meditace jsou doplňkem léčby, ale za hlavní léčebný prvek se zde považuje Karma jóga. „Praktikujeme zde tradiční ajurvédský přístup, který zahrnuje holistický pohled na fyzické a duševní zdraví. Celý náš tým je školen tak, aby citlivě přistupoval k prostředí, individuální péči a etice CGH Earth. Léčebné procesy jsou intenzivně zaměřené na péči o pacienta a jeho uzdravení. Každý pacient je nenásilně veden a povzbuzován ve všech aspektech léčby a podporován v tom, aby i po jejím skončení zůstal věrný doporučenému životnímu stylu. To mu trvale zajistí zdravý život.


 

JÍDLO JAKO LÉK

Dr.Poornima Sreelal věří, že kuchyně může být lékárnou: „Jídlo může být medicínou. Když nemoc léčíte vhodným lékem, vyléčíte ji. Ale když jíte správnou stravu, ani léky nepotřebujete.“ Věří také, že naše životní energie nepochází jenom ze stravy samotné, ale také z prostředí, techniky dýchání a způsobu myšlení. Např. když praktikujeme jógu, meditaci a odříkávání manter, dáváme tělu také potravu. Je to prána pro naše tělo. Můžeme ji cítit všemi smyslovými orgány, nejen jazykem. Když vidíme v okolí příjemné věci, je to také dobrá potrava pro naše tělo. Nebo také příjemná vůně, relaxační hudba, to vše můžeme považovat za výživu pro naše tělo.


 

CGH EARTH <br> KALARI RASAYANA
CGH EARTH <br> KALARI RASAYANA
PROSTOR PRO VÁS

Kalari Rasayana se rozkládá na 8 akrech půdy pokryté kokosovými háji. Nabízí 22 pokojů vybavených moderním příslušenstvím a kliniku s 11 terapeutickými místnostmi. Obývací prostory v Kalari Rasayana doplňují proces léčby svojí pečující a vlídnou atmosférou a nevtíravou, klidnou oddaností disciplíně. Typický den začíná v 5.30 ráno lekcí jógy, a pokračuje snídaní, procedurami, přestávkou na džus, obědem v 13.00, jóga nidrou, dalšími procedurami, krmením ryb v 17.30 (oblíbená část dne), večeří a poté někdy kratšími aktivitami jako je meditační trénink, ukázka vaření nebo večerní kulturní představení. Den zde končí kolem 20.00.


 

POŽITEK V ZEMI BOHŮ

Kalari Rasayana se nachází v jižním cípu Keraly, 1,5 hod od letiště v Trivandrumu. Transfer z a na letiště je již zahrnutý v ceně ajurvédského léčebného programu.

Oblast Trivandrumu odráží krásu celé Keraly, nazývané také Zemí bohů. V této oblasti najdete všechny přírodní krásy, jako jsou hory, backwaters, pláže, laguny a přírodní rezervace. Před anebo po skončení vašeho pobytu si můžete podle vašeho zájmu nechat naplánovat krátké výlety. Během ajurvédského pobytu se však cestování nedoporučuje.


 

CGH EARTH <br> KALARI RASAYANA

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


CGH EARTH
AJURVÉDSKÁ SPOLEČNOST

CGH EARTH

CGH Earth Hotels & Resorts vytvářejí cestovatelské zážitky, které dovolují objevovat přírodu, místní komunitu a kulturu. Všechny tyto zážitky se shlukují do síly uvědomění si sebe sama a svých schopností.

DR.SREELAL SHANKAR
AJURVÉDSKÝ LÉKAŘ

DR.SREELAL SHANKAR

His path was not straightforward. He passed the land of hesitations and doubts through the knowledge of modern science at the end of which he found the wisdom of ayurveda. He left research and started healing.

DR.POORNIMA SREELAL
AJURVÉDSKÁ LÉKAŘKA

DR.POORNIMA SREELAL

"Jídlo připravované s láskou, se stává lékem. To je důvodem, proč věříme v naše matky. Vždy připravují jídlo s láskou. Ženy jsou stvořitelky, mají ženskou energii Shakti ve svých hormonech. Když existuje bůh, je zde také matka boha."

ZUZANA ZWIEBEL
ZAKLADATEĽKA A DUŠA AJURVÉDSKÝCH CIEST

ZUZANA ZWIEBEL

Zuzana nespojuje pouze zajímavá místa na mapě, ale i osudy, lidi se kterými se setkala na svých cestách. Své zážitky přeměňuje do různých tras, jejichž podstatu tvoří tři slová: Spirit, Story, Style.

+

ayurveda trails pvt | © 2018