NAMASTE!
CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT
DR.ANAND P. NAIR
Ajurvédský lékař
HLAVNÍ LÉKAŘ RESORTU CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT. V ROZHOVORU SE ZUZANOU ZWIEBEL PŘEDSTAVIL KRÁSNÝ RESORT S VÝHLEDEM NA ZNÁMOU PLÁŽ CHOWARA. ZDE JSOU NĚKTERÉ NÁMI ZAZNAMENANÉ POZNATKY.
HLAVNÍ LÉKAŘ RESORTU CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT. V ROZHOVORU SE ZUZANOU ZWIEBEL PŘEDSTAVIL KRÁSNÝ RESORT S VÝHLEDEM NA ZNÁMOU PLÁŽ CHOWARA. ZDE JSOU NĚKTERÉ NÁMI ZAZNAMENANÉ POZNATKY.

Cliff View Ayurveda Retreat je nově postavený resort, situovaný na útesu nad známou pláží Chowara, blízko Trivandrumu v Kerale. Vkusně kombinuje moderní architektonický design s indickým duchem autentické ajurvédy. Můžeme to opravdu nazvat tradiční ajurvédou v moderním stylu.

Cliff View Ayurveda Retreat je postaven v Bauhaus stylu, jehož cílem je propojit umění a funkční design a vytvářet praktické předměty s duší uměleckého díla. Resort si osvojil filosofii tradiční ajurvédy v moderním stylu.

TRADIČNÍ AJURVÉDA V MODERNÍM STYLU

Cliff View Ayurveda Retreat, situovaný na útesu nad pláží Chowara, má nádherný výhled na nekonečný modrý oceán a svěže zelené palmové háje. Otevřená bílá konstrukce hlavní budovy je ukrytá ve stínu palem, a také ochlazovaná svěžím vánkem, přicházejícím od vody z bazénu, který se nachází před budovou. Devět pokojů resortu je vkusně navrženo v moderním stylu a nabízí soukromý prostor pro vyrovnání všech léčivých elementů těla, mysli i duše. Útulný resort nabízí individuálně navržené ajurvédské a jógové terapie, provázené lahodnou ajurvédskou čistě vegetariánskou kuchyní Keraly.


 

CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT
CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT
ELEGANTNÍ RESORT NA ÚTESU

Cliff View Ayurveda Retreat je postaven v Bauhaus stylu, jehož cílem je propojit umění a funkční design, a vytvářet praktické předměty s duší uměleckého díla. Tato filosofie je hluboce zakotvena v otevřené struktuře hlavní budovy a okolí, které je obklopeno tropickým prostředím.

Resort nabízí otevřený umělecký prostor, který spojuje všechny elementy země a jedince. Všechny aspekty ajurvédské léčby  se tady snaží o navrácení rovnováhy těla, mysli i duše.


 

AJURVÉDŠTÍ LÉKAŘI A TERAPEUTI

Po příjezdu vás čeká pohovor s Dr. Anandem P. Nairem, hlavním lékařem s více než 20 lety zkušeností. Vede také místní ajurvédskou kliniku v Trivandrumu. Každodenní setkání s vážnými případy mu pomáhá udržovat autentické ajurvédské metody léčby, které zavádí do programů resortu.

Ajurvédská lékařka Dr. Aathira Thankahan je v resortu trvale a setkává se s hosty před každou procedurou a také na pravidelné konzultace.

Pro každého hosta je vyčleněn vysoce zkušený terapeut, který se o něj stará během celé doby pobytu. Platí zde pravidlo, že ženy mají ženské terapeutky a muži mužské terapeuty.


 

CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT

Cliff View Ayurveda Retreat, situovaný na útesu nad pláží Chowara, má nádherný výhled na nekonečný modrý oceán a svěže zelené palmové háje. 

AJURVÉDSKÉ TERAPIE & PROGRAMY

Všechny léčebné programy jsou individuálně navrženy po první konzultaci s lékaři. Zaměřují se hlavně na:

  • Regeneraci a odbourání stresu
  • Panchakarmu
  • Snížení nadváhy a zeštíhlení
  • Oběhové problémy
  • Poruchy muskuloskeletálního systému
  • Péči o krásu

Doba léčby se doporučuje minimálně 2 týdny. V případě vážných zdravotních problémů taky konzultace ještě před příjezdem.


 

CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT
CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT
JÓGA A MEDITACE

Resort nabízí léčivý a meditační prostor s výhledem na oceán a palmové háje. Všechny elementy země se spojí dohromady, jakmile zavřete oči a otevřete se nové energii, přinášené chladivým vánkem, který pomáhá obnovit rovnováhu těla, mysli a duše.

Jógové a meditační lekce jsou součástí ajurvédské holistické léčby. Věříme, že jóga má významný terapeutický léčivý a preventivní účinek, snižuje stres a napomáhá relaxaci. Léčebné jógové lekce probíhají každé ráno, ale hosté si mohou také domluvit privátní hodiny.


 

JÍDLO PRO ZDRAVÍ

Vegetariánská ajurvédská strava je součástí individuálního léčebného programu, který je pečlivě připraven lékařem ve spolupráci s šéfkuchařem. Všechna jídla jsou založena na místních recepturách, vařena z organické zeleniny a ovoce, které jsou dostupné také v zahraničí. To pomáhá cizincům v lepší adaptaci na ajurvédskou stravu. Mezi hlavními jídly se podávají ovocné džusy a ajurvédská bylinná voda. Káva a čaj jsou ze stravovacího plánu vyloučeny.

Vkusně navržený otevřený jídelní prostor se nachází vedle bazénu, s výhledem na oceán a palmové háje.


 

CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT
CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT
AJURVÉSKA KUCHAŘKA

Ayurveda Trails & Journals ve spolupráci s Cliff View Ayurveda Retreat pro vás připravuje vydání ajurvédské kuchařské knihy. Zdravý, kreativní a velmi jednoduchý styl vaření v podání šéfkuchaře Rajesha může být inspirací pro každého, kdo má rád dobré zdravé vegetariánské jídlo, ale na přípravu vaření nemá moc času. Vytváříme ajurvédskou kuchařku s jednoduchými recepty a ingrediencemi, které jsou dostupné i v Evropě. Zdravotní benefity jídel, ingrediencí a koření popisuje Dr. Aathira.

AJURVÉDSKA KUCHAŘKA >>


 

PRIVÁTNÍ PROSTOR 9 POKOJŮ

POKOJE  LOFT (50m2, king size postel)  mají prostornou spací i obývací část s velkými balkóny s výhledem na oceán a palmové zahrady.

POKOJE  KOMFORT S VÝHLEDEM NA MOŘE (30m2, queen size postel) se nacházejí v tropickém stínu sousedních palem, s balkónem nebo terasou s výhledem na moře.

POKOJE KOMFORT S ČÁSTEČNÝM VÝHLEDEM NA MOŘE (40m2, king size postel) jsou prostorné pokoje s omezeným výhledem na moře, ale ve stínu palem, situované v klidné části resortu.


 

CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT
ODKAZ KRÁLOVSTVÍ TRAVANCORE

Cliff View  Ayurveda Retreat se nachází v jižním cípu Keraly, jenom 30 minut od letiště v Trivandrumu. Transfer z a na letiště je již zahrnut v ceně ajurvédského léčebného programu.

Okolí Trivandrumu odráží krásu celé Keraly, také nazývané Zemí bohů. V této oblasti se nacházejí věechny přírodní krásy, jako jsou hory, stojaté vody (backwaters), pláže, laguny a přírodní rezervace. Před vašim pobytem nebo po něm si můžete podle vašeho přání nechat zorganizovat krátké výlety. Během ajurvédského léčebného programu se cestování nedoporučuje.


 

CLIFF VIEW AYURVEDA RETREAT

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


DR.ANAND P. NAIR
AJURVÉDSKÝ LÉKAŘ

DR.ANAND P. NAIR

Cliff View Ayurveda Retreat je postaven v Bauhaus stylu, jehož cílem je propojit umění a funkční design a vytvářet praktické předměty s duší uměleckého díla. Je příklaadem tradiční ajurvédy v moderním stylu.

ZUZANA ZWIEBEL
ZAKLADATEĽKA A DUŠA AJURVÉDSKÝCH CIEST

ZUZANA ZWIEBEL

Zuzana nespojuje pouze zajímavá místa na mapě, ale i osudy, lidi se kterými se setkala na svých cestách. Své zážitky přeměňuje do různých tras, jejichž podstatu tvoří tři slová: Spirit, Story, Style.

+

ayurveda trails pvt | © 2018